Gyógynövény hatóanyagú folyékony takarmány előkeverékek méheknek
Gyógynövény hatóanyagú folyékony takarmány előkeverék készítményekek haszonállatoknak
EKODIÁR CAROTA GOLD NEKTÁR folyadék
Gyógynövény hatóanyagú por alakú takarmány előkeverék készítményekek haszonállatoknak
EKODIÁR PLUSZ por
EKODIÁR GARLIC por
EKODIÁR STOP por
EKODIÁR STOP GARLIC por
Gyógynövény hatóanyagú vízoldható por alakú készítmények haszonállatoknak
EKODIÁR SZOL Vízoldható por
Vitamin tartalmú folyékony előkeverék készítmények haszonállatoknak
EKOVIT B COMPLEX
EKOVIT B COMPLEX PLUSZ
EKOVIT AMINOMETAL
Állattartást támogató folyékony előkeverék készítmények haszonállatoknak
EKOVIT CALORGARD hőstressz ellen
Gyógynövény hatóanyagú folyékony takarmány előkeverék halaknak
EKVARIN AM betegségek megelőzéséhez
EKVARIN DX ikrakeltetéshez és halneveléshez
EKVARIN HTN fertőző betegségek kezeléséhez
EKVARIN HTN GARLIC betegségek kezeléséhez
EKVARIN LTN ikrakeltetéshez
EKVARIN GARLIC AM halbetegségek kezeléséhez
EKVARIN NN ikrakeltetéshez
AZ AZ ÁLLATTARTÓ PROSPERÁL, AKI A JÓ MINŐSÉGET GAZDASÁGOSAN TUDJA ELŐÁLLÍTANI
AZ ÁLLATTENYÉSZTÉSRŐL SAJÁTOS SZEMMEL
Az emberi faj teljes történelme során meghatározó volt a táplálkozásban az állati eredetű élelmiszer szerepe.
Kezdetben vadászattal, halászattal, majd a különböző módszerű és színvonalú állattartással biztosította az emberiség a táplálkozásához ezt a fontos élelmiszer alapanyagot.
S az már meghatározta az egyes személyek, családok, törzsek, népek, népcsoportok életképességét, fejlődő képességét, hogy mennyi erőfeszítéssel milyen minőségű táplálékot tudott magának teremteni.
1. levél
AZ AZ ÁLLATTARTÓ PROSPERÁL, AKI A JÓ MINŐSÉGET GAZDASÁGOSAN TUDJA ELŐÁLLÍTANI
AZ ÁLLATTENYÉSZTÉSRŐL SAJÁTOS SZEMMEL
Az emberi faj teljes történelme során meghatározó volt a táplálkozásban az állati eredetű élelmiszer szerepe.
Kezdetben vadászattal, halászattal, majd a különböző módszerű és színvonalú állattartással biztosította az emberiség a táplálkozásához ezt a fontos élelmiszer alapanyagot.
S az már meghatározta az egyes személyek, családok, törzsek, népek, népcsoportok életképességét, fejlődő képességét, hogy mennyi erőfeszítéssel milyen minőségű táplálékot tudott magának teremteni.
Akiknek és ahol az egész nap nem volt elég a táplálék előteremtésére, ott, azok az emberek elpusztultak.
Ha az emberek egész élete arra ment el, hogy különféle korú és fajtájú rovarokat gyűjtsenek, akkor társadalmi fejlődésük alacsony szinten megállt.
Ha az emberek életüknek kis részében el tudták magát látni jó minőségű élelmiszerrel, akkor szellemi képességeiknek megfelelően tudtak fejlődni mind maguk az egyének, mind az egyének közössége, végső soron a társadalom is.
E néhány sorban leírtakat nyilván a társadalomtörténészek, az állattenyésztés történetét kutatók szebben, bővebben, talán némi eltéréssel írják le, de elemzésünk arra mindenképpen rámutat, hogy az emberiség teljes története során rendkívül fontos, fejlődése szempontjából meghatározó volt, hogy
az emberiség mennyi emberi erőforrás befektetésével tudja ellátni magát
jó minőségű élelmiszerrel.
Itt a két kitétel egyformán fontos.
1.1. Mennyiért?
Egyrészt nem mindegy, hogy a társadalom erőforrásait mire használjuk föl. Ez a kérdés először úgy jelentkezett, hogy az egész közösség létért való küzdelmének sikerét meghatározta – más közösségekkel szemben. Később, a társadalmi munkamegosztás kialakulásával, az állattenyésztésre szakosodottak sikerét vagy kudarcát határozta meg.
Ez a hatás napjainkban is érvényesül: a hatékonyan gazdálkodó állattartók prosperálnak, a rosszul gazdálkodók vegetálnak, majd tönkremennek.
1.2. Milyen minőséget?
Nyilván az „ócsításnak” is van határa. Nem fogadhatjuk el a „nájlon” élelmiszert. És takarmányt és állateledelt se! Se úgy, hogy állattenyésztők használjanak mindenféle vegyszert, gyógyszert, hormont az állatok felfújására, a több leadható súly érdekében, se úgy, hogy az élelmiszer-előállítók alkalmazzanak különböző húspótló, vizet beépítő, mesterséges zamatokat adó adalékokat.
A titok nyitja nyilván a hatékony, jól jövedelmező, költséget megtakarító, egészséges élelmiszer alapanyagot biztosító állattartás!
Az állatok és emberek egészségének megőrzéséhez az kell, hogy a takarmányukban, táplálékukában kellő mennyiségben és minőségben legyenek benne a szervezet egészséges fejlődését és működését, a kórokozók elleni védelmét hatékonyan szolgáló gyógynövények, gyógynövény készítmények.
E cél elérésében segítik az állattartókat az EKO-PHARMA Kft. EKODIÁR® és EKOVIT® készítményei, a méhészeket a MÉHBRÁT® APIDIÁR® és APIVIT®, a haltenyésztőket az EKVARIN® készítmények.
dr. Sümegi Mihály
Hozzászólás
A Nemzeti Kutatásfejlesztési Alap által támogatott projekt: